Hemmässan
www.hemmassan.se

Axamarant

Celosia spicata, ibland känd som Spiked Cockscomb eller Wheat Celosia, är en art av blommande växt inom familjen Amaranthaceae. Ursprungligen kommer Axamarant från Afrika och Asien, men den är nu allmänt odlad runt om i världen för sina ljusa, spektakulära blommor.

Fröpåsar för odling av Axamarant

Axamarant kan bli upp till 1 meter hög och har en upprätt, buskig tillväxtform. Blommorna är mycket ovanliga - de är långa, spikformade kluster av små, tätt packade blommor som kan vara vita, rosa, röda eller lila. De är mycket hållbara och kan hålla sig attraktiva i flera veckor eller till och med månader, både på plantan och i snittblomsarrangemang. Dessutom torkar de mycket bra och behåller färg och form, vilket gör dem populära för torkade blomsterarrangemang.

Plantan föredrar en full solplats och väldränerad jord, men kan anpassa sig till en mängd olika växtförhållanden. Den är också mycket torktolerant och kan överleva i mycket torra klimat. Den har mycket få skadedjurs- eller sjukdomsproblem och är generellt sett en mycket tålig och lättodlad växt.