Hemmässan
www.hemmassan.se

Sök hjälp för att montera växthus

Har du köpt eller ska köpa ett växthus men vill ha hjälp att montera upp det? Många växthus är ganska enkla att montera på egen hand men en del behöver hjälp och andra tycker det är skönt att anlita ett proffs. Man kan söka hjälp för allt ifrån grundarbete på marken till planering, design och uppmontering.

Behöver hjälp med att montera växthusetBehöver hjälp med att renovera och montera växthuset

Lokala trädgårdsmästare

På många orter i landet finns det trädgårdsmästare som utför arbeten åt både privatpersoner och företag. Många har god erfarenhet av att montera upp växthus och kan även ge bra förslag på vart det bör stå på tomten för att vara effektivt.

Fördelen med att anlita en trädgårdsmästare för monteringen är att de också har god lokalkännedom om vilka sorters växter som går att odla i området där du bor. Även om växthusen kan höja temperaturen och fuktigheten för växterna är det ändå inte alla grödor som går att odla bra.

Två trädgårdsmästare i ett växthus

Boka monteringshjälp redan vid beställningen av ditt växthus

Återförsäljarna av växthus erbjuder ibland monteringshjälp om det finns att tillgå på din bostadsort. Då kan man lägga till det vid beställningen så blir allt verkligen klappat och klart för att du sedan ska kunna ta tag i odlingen.

Det finns många montörer i södra och mellersta Sverige medans det i norr är svårare att samboka monteringshjälpen vid beställningen av växthuset. Det hindrar ju dock inte att du på egen hand letar efter en montör.

Leta duktig montör av växthus på din ort

Om du behöver hjälp kan du försöka hitta en montör i närheten av där du bor. Det finns flera sätt att gå tillväga på som att till exempel lägga upp en annons på en lokal Facebook-sida. Kanske det finns en privatperson i området som gärna hjälper till, eller som har anlitat någon för liknande monteringsuppdrag och kan rekommendera dig ett namn eller företag.

Det finns också nättjänster där man kan skicka in uppdrag till hantverkare och där man sedan får flera offerter från intresserade av uppdraget. En sådan tjänst är Dorunner och de skriver att man oftast får svar inom 24 timmar. En fördel är också att de som hör av sig i förväg har kontrollerats av Dorunner, vara giltiga företag med F-skatt och momsregistrerade. Via en sådan plattform kan man även sköta avtalsskrivningen och verifiera allt med BankID för en trygg affär.

Dorunner, 5 gratis offerter på montering av växthusDu får upp till 5 gratis offerter från hantverkare på Dorunner

Ett alternativ till Dorunner är Servicefinder som fungerar på samma sätt. Man skickar in en förfrågan om ett projekt och sedan letar de efter företag som matchar projektbeskrivningen.

Det är gratis att skapa förfrågningar genom båda dessa tjänster och därför kan du ju faktiskt lägga upp en på varje plattform. En del hantverkare är anslutna till båda tjänsterna men det skadar ju inte bredda utbudet och se vart du får bäst pris och offert.

Tänk på att vara så tydlig som möjligt i vad det är du behöver hjälp med. Har du redan beställt ett växthus är det ju bra om du anger det i beskrivningen. Skriv vilken modell du köpt och var på din tomt det ska stå. Att bifoga bilder och planritningar är en god idé men inte ett måste. Det viktiga för hantverkaren är att få så mycket information som nödvändigt för att kunna ge ett bra pris.