Hemmässan
www.hemmassan.se

Sök hjälp för att montera växthus

Har du köpt eller ska köpa ett växthus men vill ha hjälp att montera upp det? Många växthus är ganska enkla att montera på egen hand men en del behöver hjälp och andra tycker det är skönt att anlita ett proffs. Man kan söka hjälp för allt ifrån grundarbete på marken till planering, design och uppmontering.

Behöver hjälp med att montera växthusetBehöver hjälp med att renovera och montera växthuset

Lokala trädgårdsmästare

På många orter i landet finns det trädgårdsmästare som utför arbeten åt både privatpersoner och företag. Många har god erfarenhet av att montera upp växthus och kan även ge bra förslag på vart det bör stå på tomten för att vara effektivt.

Fördelen med att anlita en trädgårdsmästare för monteringen är att de också har god lokalkännedom om vilka sorters växter som går att odla i området där du bor. Även om växthusen kan höja temperaturen och fuktigheten för växterna är det ändå inte alla grödor som går att odla bra.

Två trädgårdsmästare i ett växthus

Boka monteringshjälp redan vid beställningen av ditt växthus

Återförsäljarna av växthus erbjuder ibland monteringshjälp om det finns att tillgå på din bostadsort. Då kan man lägga till det vid beställningen så blir allt verkligen klappat och klart för att du sedan ska kunna ta tag i odlingen.

Det finns många montörer i södra och mellersta Sverige medans det i norr är svårare att samboka monteringshjälpen vid beställningen av växthuset. Det hindrar ju dock inte att du på egen hand letar efter en montör.

Leta duktig montör av växthus på din ort

Om du behöver hjälp kan du försöka hitta en montör i närheten av där du bor. Det finns flera sätt att gå tillväga på som att till exempel lägga upp en annons på en lokal Facebook-sida. Kanske det finns en privatperson i området som gärna hjälper till, eller som har anlitat någon för liknande monteringsuppdrag. Fråga efter rekommendationer på namn eller företag.

Det finns också nättjänster där du kan skicka in uppdrag till hantverkare och få offerter. Att använda såna tjänster är oftast gratis och kostar inget att testa. De som driver plattformarna tjänar pengar i form av provision på förmedlade uppdrag.

Servicefinder (ägs av Schibsted) är en du kan testa.

En annan är DoRunner, med lång erfarenhet då de startade redan 2009

En fördel med såna här offerttjänster är att företagen som är anslutna har kontrollerats vara giltiga företag, med F-skatt och momsregistrering. Via en sådan plattform kan du även sköta avtalsskrivning och verifiera med BankID för en trygg affär.

Skärmdump från Servicefinder, kategori trädgårdServicefinder är gratis att använda för konsumenter och det finns inga förpliktelser att man måste välja ett företag genom oss.

Det är gratis att skapa förfrågningar genom såna här typ av tjänster och därför kan du ju faktiskt lägga upp på flera plattformar. En del hantverkare är anslutna till fler än en offerttjänst men det skadar ju inte bredda utbudet och se vart du får bäst pris och offert.

Tänk på att vara så tydlig som möjligt i vad det är du behöver hjälp med. Har du redan beställt ett växthus är det ju bra om du anger det i beskrivningen. Skriv vilken modell du köpt och var på din tomt det ska stå. Att bifoga bilder och planritningar är en god idé men inte ett måste. Det viktiga för hantverkaren är att få så mycket information som nödvändigt för att kunna ge ett bra pris.