Hemmässan
www.hemmassan.se

Såssnipa

Köp dig en såssnipa för att kunna servera sås till mat och efterrätt på ett praktiskt och elegant sätt. Såssnipor är vanligtvis tillverkade av keramik, porslin eller glas och har en utformning som gör det enkelt att hälla såsen utan att spilla.

Såssnipor är populära vid finare middagar och högtider, men kan också användas vid vardagliga måltider. De erbjuder en elegant och praktisk lösning för servering av olika typer av såser, från gräddsåser till fruktiga reduktioner.

Nya och gamla såssnipor

 • Gustavsberg - SÅLD Pyro Såssnipa och Skålar 3 st

  gustavsberg - såld pyro såssnipa och skålar 3 st
  Såssnipa och skålar ur serien Pyro formgivna av Wilhelm Kåge för Gustavsberg.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Fat till såssnipa

 • ROYAL PORCELAIN - Angelina Platinum Fat till såssnipa 22x14 cm Vit

  royal porcelain - angelina platinum fat till såssnipa 22x14 cm vit
  Angelina Platinum fat för såssnipa från Royal Porcelain. Fatet har en liten infälld ram som gör att såssnipan står stabilt på fatet. Fatet kommer att skydda bordet eller duken från spill och fläckar men även perfekt att användas som serveringsfat. Kombinera med andra delar ur serien. Tål maskindisk.Angelina Platinum är den perfekta servisen för att täcka alla livets tillfällen. Den delikata färgpaletten gör att porslinet är lika relevant för alla årstider och kan kombineras med dekorationer i dina favoritfärger.
 • ROYAL PORCELAIN - Extreme Platinum Fat till såssnipa 23x13,5 cm Vit

  royal porcelain - extreme platinum fat till såssnipa 23x13,5 cm vit
  Fat för såssnipa från Royal Porcelain serie Extreme Platinum. Fatet kommer att skydda bordet eller duken från spill och fläckar men även perfekt att användas som serveringsfat. Kombinera med andra delar ur serien. Tål maskindisk. Extreme Platinum är en modern festservis. Serien har en stram, ren design med spännande former, alla kantade med silver.

Serviser där såssnipa ingår

 • Gustavsberg - SÅLD Småblommig Servis i 57 delar

  gustavsberg - såld småblommig servis i 57 delar
  Matservis i 57 delar med vacker småblommig dekor och guldkant från Gustavsberg. Märkt dek. 2466. Bestående av 12 mattallrikar, 12 djuptallrikar, 11 förrättstallrikar, 12 assietter, 4 serveringsfat, 2 mindre djupa uppläggningsfat, 2 skålar, 1 såssnipa och 1 tillbringare.
 • Gustavsberg - SÅLD Bell Servis 57 delar

  gustavsberg - såld bell servis 57 delar
  Servis Bell i 57 delar av Karin Björquist för Gustavsberg. Består av 10 mattallrikar, 8 assietter, 9 djupa tallrikar, 8 kaffekoppar med fat, 6 äggkoppar, 1 såssnipa, 1 rektangulär ungsform, 2 fyrkantiga skålar, 2 runda skålar, 1 oval skål och 1 ovalt uppläggningsfat.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gustavsberg - Öresund Servis i 20 delar

  gustavsberg - öresund servis i 20 delar
  Servis Öresund (1913-1941) i 20 delar. Bestående av 4 st mattallrikar, 13 st djupa tallrikar, 1 st assiett, 1 st skål och 1 st såssnipa. Proveniens Albin Kristensson.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Rörstrand - SÅLD Sissi Servisdelar 5 st

  rörstrand - såld sissi servisdelar 5 st
  Servisdelar Sissi (1960-64). Bringare, såssnipa, skål, 2 st uppläggningsfat. Proveniens Albin Kristensson.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Skillnaden på en såskanna och en såssnipa

Båda används för att servera såser men vi anser att formen skiljer dessa två åt. Såssnipor har en båtform som gör det enklare att hälla med än såskannan. Såssniporna är mer retro och hittas nästan inte alls bland nytillverkat porslin. Det är bland vintage och second hand som du hittar guldkornen av snipor.