Hemmässan
www.hemmassan.se

Selterglas

Ett selterglas är ett vattenglas utan fot och som rymmer mellan 20-40 cl. Selterglaset används oftast som vardagsglas till vatten, mjölk, växtbaserad dryck, saft och läsk. Benämningen selterglas brukas också för det mindre vattenglas som placeras till höger om vinglas vid festligare dukning.

Gamla selterglas (vintage)

 • Orrefors - SÅLD Glasservis Karolina 52 delar

  orrefors - såld glasservis karolina 52 delar
  12 st vinglas, 12 st starkvinsglas, 8 st grogglas, 8 st selterglas, 8 st snapsglas ur serien Karolina formgivna av Gunnar Cyrén för Orrefors, gjort i kristallglas.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Boda Nova - SÅLD Select Selterglas 8 st

  boda nova - såld select selterglas 8 st
  8 st selterglas ur serien Select formgivna av Liselotte Henriksen för Boda Nova.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - SÅLD Silvia Selterglas 12 st

  orrefors - såld silvia selterglas 12 st
  12 st selterglas ur serien Silvia formgivna av Ingeborg Lundin för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Vintage - SÅLD Glasservis bestående av 40 delar

  vintage - såld glasservis bestående av 40 delar
  10 st rödvinsgals, 10 st vitvinsglas, 10 st likörglas, 10 st selterglas, ett litet nagg på ett av vinglasen.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Iittala - SÅLD Whiskyglas Kalinka 8 st

  iittala - såld whiskyglas kalinka 8 st
  8 st selterglas ur serien Kalinka formgiven av Timo Sarpaneva för Iittala.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kosta Boda - SÅLD Selterglas i Kristall 8 st

  kosta boda - såld selterglas i kristall 8 st
  8 st seltersglas i kristall från Boda glasbruk.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Iittala - SÅLD Selterglas Helminauha 6 st

  iittala - såld selterglas helminauha 6 st
  6 st selterglas ur serien Helminauha formgivna av Timo Sarpaneva för Iittala.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Reijmyre Glasbruk - SÅLD Antik Selterglas 11 st

  reijmyre glasbruk - såld antik selterglas 11 st
  11 st rökfärgade selterglas ur serien Antik från Reijmyre Glasbruk. Munblåsta och graverade för hand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kosta Boda - S:t Erik Stockholm Selterglas 5 st

  kosta boda - s:t erik stockholm selterglas 5 st
  5 st selterglas ur serien St:Erik Stockholm formgivna av Vicke Lindstrand för Kosta Boda.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kosta Boda - SÅLD Selterglas Line, formgivna av Anna Ehrner

  kosta boda - såld selterglas line, formgivna av anna ehrner
  Selterglas ur serien Line av Anna Ehrner för Kosta Boda.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Orrefors - Optica Symphony Selterglas

  orrefors - optica symphony selterglas
  Selterglas ur serien Optica Symphony formgiven av Gunnar Cyrén för Orrefors.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kosta Boda - SÅLD Nobis Selterglas 6 st

  kosta boda - såld nobis selterglas 6 st
  6 st selterglas ur serien Nobis formgivna av Kjell Engman för Kosta Boda.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Nya vattenglas som passar som seltzerglas

 • Chef & Sommelier - Open Up Vattenglas 38 cl 6-pack

  chef & sommelier - open up vattenglas 38 cl 6-pack
  Elegant dricksglas med modern design ur serien Open Up från Chef & Sommelier. Glaset blir snyggt som vattenglas, eller att servera drinkar eller desserter ur. Den unika designen i kombination med tåligheten i materialet Kwarxkristall har gjort dessa glas till ett populärt alternativ för restauranger. Högkvalitativt och tilldragande. Säljs i 6-pack.
 • Eva Solo - Vattenglas 35 cl

  eva solo - vattenglas 35 cl
  Munblåst, tunt och fint glas från Eva Solo. Men den karaktäristiska kanten för att matcha de andra glasen i serien. Perfekt för vatten eller någon annan läskande dryck.Tål ej makindisk.
 • Eva Solo - Vattenglas 21 cl

  eva solo - vattenglas 21 cl
  Glas från Eva Solo. Med tunn, elegant drickkant och i en form gör att man kan dricka från alla sidor. Den sneda kanten är spännande och intressant för ögat. Mycket passande som vattenglas tillsammans med vinglaset.
 • Rosendahl - Premium Vattenglas 52 cl 2-pack

  rosendahl - premium vattenglas 52 cl 2-pack
  Premium dricksglas med rundade former från Rosendahl, designat av Tom Nybroe. Glaset rymmer 52 cl och passar även bra att servera dessert ur. Säljs i 2-pack.
 • Stiernholm - Tulipa Vattenglas 35 cl 6-pack

  stiernholm - tulipa vattenglas 35 cl 6-pack
  Vattenglas i blyfritt kristallglas med en volym på 35 cl från Stiernholms Tulipa-serie.Servera dina gäster ett uppfriskande glas av lixets elixir i detta vackert utformade kristallvattenglas från Stiernholm. Detta eleganta vattenglas är perfekt vare sig man föredrar kolsyrat eller vanligt vatten, och har utformats med Tulipa-seriens karaktäristiska design med en kupa som har inspirerats av formerna hos en tulpan. Utöver detta har kupan även ett exklusivt räfflat mönster som avtar mot kanten och ger glasen en unik design som – även om det kanske bara är så det känns – tycks ge vattnet än ännu godare smak. Passar perfekt i kombination med de andra vin- och drinkglasen från Tulipa-serien. Vattenglaset är tillverkat i maskinblåst kristallglas av allra högsta kvalité och har en volym på 35 cl. Glaset kan rengöras i diskmaskin.
 • Modern House - Runt Vattenglas med Guldkant 45 cl 4-pack Soft Grey

  modern house - runt vattenglas med guldkant 45 cl 4-pack soft grey
  Runt Vattenglas med Guldkant 45 cl 4-pack Ett fint och runt vattenglas från Modern House med blank yta och guldkant som ger glaset ett exklusivt uttryck. Glasets rundare form gör sig perfekt för både stilla och kolsyrade drycker. Ett vackert glas att duka upp med både till vardags och fest. Tål att diskas i maskin på ett skonsamt program med en max temperatur på 45°C. Modern House Runt Vattenglas med Guldkant 45 cl säljs i 4-pack.
 • Aida Passion Connoisseur Vattenglas 6-pack - Dricksglas Kristallglas Klar

  aida passion connoisseur vattenglas 6-pack - dricksglas kristallglas klar
  Det här är ett 6-pack med vattenglas i kristallglas från Aida som tillhör serien Passion Connoisseur. Designen är minimalistisk med en romantisk underton, som passar både till vardags och fest. Serien innehåller alla glas du behöver – från champagneglas till vinglas. Shoppa Dricksglas och mer Glas hos Royal Design.
 • Modern House - Runt Vattenglas med Guldkant 45 cl 4-pack Soft Pink

  modern house - runt vattenglas med guldkant 45 cl 4-pack soft pink
  Runt Vattenglas med Guldkant 45 cl 4-pack Ett fint och runt vattenglas från Modern House med blank yta och guldkant som ger glaset ett exklusivt uttryck. Glasets rundare form gör sig perfekt för både stilla och kolsyrade drycker. Ett vackert glas att duka upp med både till vardags och fest. Tål att diskas i maskin på ett skonsamt program med en max temperatur på 45°C. Modern House Runt Vattenglas med Guldkant 45 cl säljs i 4-pack.
 • Modern House - Aqua Vattenglas 29 cl 6-pack Klar

  modern house - aqua vattenglas 29 cl 6-pack klar
  Detta fantastiska glas ur serien Aqua från Modern House har en vacker, välvd yta som ger glaset både textur och djup. Ett dekorativt glas som är perfekt att använda till vardags och passar lika bra till vatten som till juice. Glasen säljes i 6-pack och går att stapla vilket sparar plats i köksskåpen. Tillverkade i Italien och tål att rengöras i diskmaskin.
 • Riedel - Sommeliers Vattenglas

  riedel - sommeliers vattenglas
  Ett elegant vattenglas, perfekt att matcha med vinglasen i serien Sommeliers. Glaset passar även väl in i Riedels övriga glassortiment.
 • Chef & Sommelier - Open Up Vattenglas 38 cl 4-pack Klar

  chef & sommelier - open up vattenglas 38 cl 4-pack klar
  Open Up Vattenglas 38 cl 4-pack Klar från Chef & Sommelier är stilrena glas, perfekta för att njuta av allt från vatten till juice och andra kalla drycker.Tillverkade av Chef & Sommelier, ett känt och pålitligt varumärke inom glasbranschen och det tunna och eleganta glaset medför en känsla av exklusivitet. Passar perfekt för dig som vill lyfta din middagsbjudning eller bara vill ha en enklare, men ändå stilren dryckesupplevelse.
 • Holmegaard - Lily Vattenglas 32 cl 2-pack

  holmegaard - lily vattenglas 32 cl 2-pack
  Vattenglas från Holmegaard. Handgjorda glas som är tåliga att användas dag efter dag. Vattenglasen är stapelbara och tål maskindisk. Kommer i 2-pack.Kombinera gärna med andra delar ur serien, i serien ingår även en serveringsskål, desserttallrik och skål. Lily-serie är inspirerad av näckrosens olika skeden och har samma ljusa och poetiska uttryck som själva den vackra blomman. Holmegaard har en lång och stolt tradition av glastillverkning sedan 1825, är en dansk designikon och ett av de mest kända namnen i den skandinaviska konsthantverkstraditionen. Holmegaard tillverkar både munblåst och maskinblåst glas i enlighet med de senaste och mest avancerade produktionsmetoderna. Oavsett om det gäller munblåst eller maskintillverkat glas står Holmegaard alltid för hög kvalitet och elegant design.