Hemmässan
www.hemmassan.se

Växthus 5 kvm

Ett litet växthus på 5 kvadratmeter får plats i de flesta trädgårdar och ger trots sin lilla storlek mycket odlarglädje. Växthusen i denna storlek kan rymmas på en liten gräsplätt hörande till radhus. Köper du ett lätt 5 kvm växthus i kanalplast är det också lätt att flytta på ifall du vill ändra placering eller ta in det över vintern.

5 kvadratmeter växthus

Vad kan man odla i ett 5 kvm litet växthus?

I ett litet växthus kan man odla allt från kryddor och grönsaker till bär och frukt. Det är upp till dig att välja vad du vill odla för det måste du. Växthuset är för litet för att få plats med allt för stora odlingar och för många sorter.

Qube växthus 5 kvmVäxthuset Qube är 5,1 kvm och rymmer en hel del. Finns att köpa här.

Det finns olika modeller av växthus med bottenyta på 5 kvadratmeter där höjden kan variera. Ska du odla växter som gärna drar iväg på höjden måste du tänka på det innan du köper ditt växthus. Ett högre växthus är också bra för att kunna bygga nivåer med hyllor för att odla flera sorter på höjden.

Man kan odla både i jordbäddar, såbäddar och hinkar ståendes på marken. Krukor och odlingslådor går fint att ställa på hyllor som du kan köpa till eller så väljer du ett växthuspaket där det ingår redan från början.