Hemmässan
www.hemmassan.se

Väggväxthus

Växthus mot husvägg

Nyttja värmen från husväggen för att få dina odlingar att gro och spira tidigt på året. Här är väggväxthusen du kan köpa och enkelt montera upp själv. Det finns lite olika modeller av väggplacerade växthus där några har skjutdörrar och andra utåtgående entrédörr. Färger som går att välja på är svart, grönt eller silvrig aluminium.

Populärt inom väggväxthus

Fler tips på väggväxthus

Var placerar man bäst sitt väggväxthus?

Ett väggväxthus ska placeras mot en vägg där skuggan vandrar över dagen. Det ska alltså vara en plats där det varken är direkt sol eller helskugga utan mitt emellan. Mitt på dagen kan solens strålar vara för starka och uttorkande, då är det bra om växthuset står mot en vägg som täcks av ett träd med skuggande lövverk.

Vilken fördel har väggväxthuset mot fristående växthus?

Husväggen fungerar som en isolator på natten och detta gör att väggväxthuset håller temperaturen bättre under de kalla vårnätterna. Det du odlar får alltså en mjukare och jämnare temperatur över dygnet än om växthuset står mitt ute på gräsmattan. Frostrisken minskar avsevärt.

Vad är en odlingsvitrin?

Vitrin är ett annat namn på skåp och man skulle kunna likna vissa väggväxthus för vitrinskåp. Vi brukar beskriva en odlingsvitrin som ett växthus med hyllor och som placeras mot en husvägg.

Är det nån skillnad på ett väggdrivhus och ett väggväxthus?

Nej, det är väl egentligen bara olika namn men en del tycker att drivhus är små och växthus är lite större. Så om man tar storleken i beaktning så är väggdrivhus en inte så hög drivbänk som står mot husväggen. Växthuset som är lika hög eller högre än dig själv kan vi kalla för väggväxthus.

Passar den här typen av växthus som balkongväxthus?

Ja, det gör de absolut! Mät storleken på din balkong i djupet, på bredden och höjden. Sedan kan du kolla efter ett väggväxthus som får plats och kan vara ett balkongväxthus till din lägenhet. Vi har samlat en del miniväxthus här.