Hemmässan
www.hemmassan.se

Marimekko sortiment online

 • Marimekko - Oiva/Sääpäiväkirja Mugg 25 cl

  marimekko - oiva/sääpäiväkirja mugg 25 cl
  Mugg på 25 cl som ingår i Marimekkos serie Oiva formgiven av Sami Ruotsalainen. Muggen pryds av det vackra akvarellmönstret Sääpäiväkirja designat av Aino-Maija Metsola med inspiration hämtad från naturen och vädrets krafter. Kryp upp i soffan och avnjut din varma dryck samtidigt som du drömmer dig bort bland vindpinade träd, dimmiga skärgårdsmorgnar, stormstänkta klippor och rasslande vass.Muggen är tillverkad i stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Från serien Sääpäiväkirja hittar du fler motiv att välja bland som skildrar naturens krafter i olika skepnader.
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Tallrik djup 20 cm Svart/vit

  marimekko - siirtolapuutarha tallrik djup 20 cm svart/vit
  Siirtolapuutarha djup tallrik från Marimekko. Tallriken passar utmärkt till soppa, gröt, glass och frukostflingorna. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Tallriken är väldigt fin att matcha med resten av seriens delar.
 • Marimekko - Räsymatto Tallrik flat Svart liten prick 20 cm

  marimekko - räsymatto tallrik flat svart liten prick 20 cm
  Tallrik från Marimekko som ingår i Marimekkos serie Siirtolapuutarha. Det lekfulla mönstret är formgivet av Sami Ruotsalainen och heter Räsymatto, vilket betyder trasmatta på finska. Tallriken är tillverkad av stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys.I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Marimekko - Räsymatto Tallrik Svart liten prick 15x12 cm

  marimekko - räsymatto tallrik svart liten prick 15x12 cm
  Den rektangulära svartvita tallriken Räsymatto ingår i Marimekkos populära serie Siirtolapuutarha. Perfekt som assiett till förrätt eller dessert. Tallriken är tillverkad i högkvalitativt stengods med ett lekfullt mönster i svart och vitt. Modellen på tallriken är formgiven av Sami Ruotsalainen och mönstret är skapat av Maija Louekari. Räsymatto är det finska ordet för trasmatta, och det är tydligt att Louekari hittat inspirationen till mönstret från just sådana.I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Marimekko - Juhla Unikko Kaffekopp 20 cl

  marimekko - juhla unikko kaffekopp 20 cl
  Kaffekopp med det populära Unikko mönstret från Marimekko. Servera rykande hett kaffe till dig själv eller dina gäster i den här fina koppen med öra så du slipper bränna dig. Det blommiga mönstret i härliga färger passar året runt och gör kaffestunden lite extra speciell.Unikko mönstret är designade av Maija Isola först 1964 och har sedan dess blivit en mycket omtyckt serie som uttrycker kreativitet och finns i en mängd olika färger. Mixa och matcha gärna med andra färger för ett personligt och varierat uttryck.Det finska designhuset Marimekko har sedan 1952 producerat produkter med kreativa och fantastiska mönster, skapade tillsammans med många begåvade designers och formgivare. Kaffekoppen är fin att kombinera med andra objekt från samma serie eller andra mönster från Marimekko.
 • Marimekko - Oiva Mugg 25 cl Vit

  marimekko - oiva mugg 25 cl vit
  Oiva mugg från Marimekko. Muggen rymmer 25 cl och är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Perfekt till både kaffe, te och varm choklad. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Oiva Tallrik flat 20 cm Vit

  marimekko - oiva tallrik flat 20 cm vit
  Oiva tallrik från Marimekko. Tallriken passar utmärkt till smörgåsen eller för- och efterrätten. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Tallriken är väldigt fin att matcha med resten av seriens delar.
 • Marimekko - Räsymatto Skål Svart stor prick 1,5 L

  marimekko - räsymatto skål svart stor prick 1,5 l
  Skål från Marimekko som ingår i Marimekkos serie Siirtolapuutarha. Det lekfulla mönstret är formgivet av Sami Ruotsalainen och heter Räsymatto, vilket betyder trasmatta på finska. Skålen är tillverkad av stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys.I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Tallrik flat Svart/Vit 25 cm

  marimekko - siirtolapuutarha tallrik flat svart/vit 25 cm
  Siirtolapuutarha tallrik från Marimekko. Tallriken passar utmärkt till en mindre middag eller för- och efterrätten. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Tallriken är väldigt fin att matcha med resten av seriens delar.
 • Marimekko - Unikko Kaffemugg 20 cl Röd

  marimekko - unikko kaffemugg 20 cl röd
  Unikko kaffemugg från Marimekko. Muggen är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 20 cl vilket är perfekt för till en god kopp kaffe. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Socks Rolled Down Tumbler 20 cl 2-pack Klar

  marimekko - socks rolled down tumbler 20 cl 2-pack klar
  Dricksglas från Marimekko, designad av Anu Penttinen. Glasens lekfulla design blir pricken över i:et på din dukning. Rymmer 20 cl. Säljs i förpackning om två glas.
 • Marimekko - Räsymatto Tallrik Svart liten prick 13,5 cm

  marimekko - räsymatto tallrik svart liten prick 13,5 cm
  Liten tallrik i stengods från Marimekko som ingår i Marimekkos serie Siirtolapuutarha. Det lekfulla mönstret är formgivet av Sami Ruotsalainen och heter Räsymatto, vilket betyder trasmatta på finska. Tallriken passar utmärkt som assiett till smörgåsen eller för- och efterrätten. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Tallriken är väldigt fin att matcha med resten av seriens delar.I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Marimekko - Räsymatto Tallrik flat 8,5 cm

  marimekko - räsymatto tallrik flat 8,5 cm
  Liten flat tallrik från Marimekko som ingår i Marimekkos serie Siirtolapuutarha. Det lekfulla mönstret är formgivet av Sami Ruotsalainen och heter Räsymatto, vilket betyder trasmatta på finska. Tallriken är tillverkad av stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys.I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Tallrik flat 12x24,5 cm

  marimekko - siirtolapuutarha tallrik flat 12x24,5 cm
  Flat tallrik från Marimekkos serie Siirtolapuutarha, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija Louekari. Tallriken fungerar perfekt som uppläggningsfat för ost eller snittar. Tillverkad av stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys.I samma serie ingår även andra mönster - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Kaffemugg 20 cl

  marimekko - siirtolapuutarha kaffemugg 20 cl
  Kaffemugg med öra från Marimekko som ingår i Marimekkos serie Siirtolapuutarha. Det lekfulla mönstret är formgivet av Sami Ruotsalainen & Maija Louekari. Koppen är tillverkad av stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 20 cl.I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Marimekko - Unikko Mugg 25 cl Beige/Vit

  marimekko - unikko mugg 25 cl beige/vit
  Unikko mugg från Marimekko. Muggen är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 25 cl. Perfekt till både kaffe, te och varm choklad. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Musta Tamma tallrik 12x15cm

  marimekko - musta tamma tallrik 12x15cm
  Denna fina tallrik har en behändig storlek och form vilket gör att den passar bra på frukostbrickan eller som kakfat till kaffet. Tallriken är tillverkad i stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Komplettera gärna med muggarna i samma mönster för att skapa en unik dukning.Mönstret föreställer en stolt kuse bland små gula höbalar som utstrålar en oskyldig charm vilket är omöjligt att motstå. Marimekkos Musta Tamma eller svart märr på svenska, är sprungen från designern Maijas fantasi då hon som liten drömde om att springa fritt med vilda hästar i skogen. Maija som växte upp på en gård har under hela hennes karriär fortsatt skapa mönster inspirerade av landsbygden. Maija skapade sitt mönster Musta Tamma år 1954.
 • Marimekko - Juhla Unikko Tallrik 32 cm

  marimekko - juhla unikko tallrik 32 cm
  Tallrik Juhla Unikko från Marimekko. Klädd i det fantastiska Unikko mönstret i en härlig färg livar upp dukningar till både vardags och fest - en favorit du kan njuta av under lång tid framöver. Tallrikens guldfärgade kant är en fin detalj, men gör den även praktisk då den tål att servera alla möjliga olika rätter och är smidig att stapla. Det finska designhuset Marimekko har tillverkat sina originella mönster och färger sedan 1952 som hyllas världen över. Det blomstrande mönstret Unikko designade Maija Isola 1964 och är idag en av Marimekkos mest populära serie med en mängd olika föremål i olika färger. Tallriken är tillverkad av hållbart stengods som gärna kan kombineras med andra delar från serien för en enhetlig servis, eller låt kreativiteten ta över och blanda med andra mönster och färger från Marimekko.
 • Marimekko - Unikko Tallrik 20 cm Orange/Vit

  marimekko - unikko tallrik 20 cm orange/vit
  En färggrann assiett med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här skålen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller matcha med serien Oiva från Marimekko.
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Mugg 25 cl Svart/vit blommor

  marimekko - siirtolapuutarha mugg 25 cl svart/vit blommor
  Siirtolapuutarha mugg från Marimekko. Muggen är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Denna mugg designades för att fira 100-årsdagen av Finlands självständighet. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Tallrik flat 20 cm Svart/vit blommor

  marimekko - siirtolapuutarha tallrik flat 20 cm svart/vit blommor
  Siirtolapuutarha tallrik från Marimekko. Tallriken passar utmärkt till smörgåsen eller för- och efterrätten. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Tallriken är väldigt fin att matcha med resten av seriens delar.
 • Marimekko - Oiva Tallrik flat 25 cm Vit

  marimekko - oiva tallrik flat 25 cm vit
  Oiva tallrik från Marimekko. Tallriken passar utmärkt till en mindre middag eller för- och efterrätten. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Tallriken är väldigt fin att matcha med resten av seriens delar.
 • Marimekko - Räsymatto Mugg Svart stor prick 25 cl

  marimekko - räsymatto mugg svart stor prick 25 cl
  Mugg med öra från Marimekko som ingår i Marimekkos serie Siirtolapuutarha. Det lekfulla mönstret är formgivet av Sami Ruotsalainen och heter Räsymatto, vilket betyder trasmatta på finska. Muggen är tillverkad av stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys.I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Mugg 40 cl Svart/vit blommor

  marimekko - siirtolapuutarha mugg 40 cl svart/vit blommor
  Siirtolapuutarha mugg från Marimekko. Muggen är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 40 cl. Perfekt till både kaffe, te och varm choklad. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Skål 25 cl Svart/Vit blommor

  marimekko - siirtolapuutarha skål 25 cl svart/vit blommor
  Siirtolapuutarha skål från Marimekko. Passar perfekt till frukostflingorna, desserten eller som snacksskål. Skålen är väldigt fin att matcha med resten av seriens delar.
 • Marimekko - Räsymatto Skål Svart stor prick 50 cl

  marimekko - räsymatto skål svart stor prick 50 cl
  Skål från Marimekko som ingår i Marimekkos serie Siirtolapuutarha. Det lekfulla mönstret är formgivet av Sami Ruotsalainen och heter Räsymatto, vilket betyder trasmatta på finska. Skålen är tillverkad av stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys.I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Marimekko - Räsymatto Kaffemugg Svart liten prick 20 cl

  marimekko - räsymatto kaffemugg svart liten prick 20 cl
  Kaffemugg med öra från Marimekko som ingår i Marimekkos serie Siirtolapuutarha. Det lekfulla mönstret är formgivet av Sami Ruotsalainen och heter Räsymatto, vilket betyder trasmatta på finska. Koppen är tillverkad av stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 20 cl.I samma serie ingår även andra mönster i Siirtolapuutarha - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Mugg 25 cl Svart/vit stad

  marimekko - siirtolapuutarha mugg 25 cl svart/vit stad
  Siirtolapuutarha mugg från Marimekko. Muggen är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 25 cl. Perfekt till både kaffe, te och varm choklad. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Unikko Mugg 25 cl Röd

  marimekko - unikko mugg 25 cl röd
  Unikko mugg från Marimekko. Muggen är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 25 cl. Perfekt till både kaffe, te och varm choklad. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Oiva Tallrik Vit 15x12 cm

  marimekko - oiva tallrik vit 15x12 cm
  Enfärgade serien Oiva är en av Marimekkos mest är klassiska. Den flata tallriken är tillverkad i högkvalitativt stengods och passar utmärkt som komplement till svartvita servisen Siirtolapuutarha. Perfekt som assiett till förrätt eller dessert. Formgiven av Sami Ruotsalainen.
 • Marimekko - Siirtolapuutarha Skål 90 cl

  marimekko - siirtolapuutarha skål 90 cl
  Skål från Marimekkos serie Siirtolapuutarha, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija Louekari. Perfekt som salladsskål eller till chipsen på fredagsmyset. Skålen är tillverkad av stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys.I samma serie ingår även andra mönster - perfekt att mixa och matcha, även tillsammans med enfärgade serien Oiva!
 • Marimekko - Unikko Tallrik 25 cm

  marimekko - unikko tallrik 25 cm
  En färggrann assiett med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här skålen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller matcha med serien Oiva från Marimekko.
 • Marimekko - Unikko Mugg 40 cl Svart/Vit

  marimekko - unikko mugg 40 cl svart/vit
  Stor färggrann mugg med handtag, med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här muggen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko.
 • Marimekko - Unikko Mugg 2-pack 20 cl utan öra Svart/Vit

  marimekko - unikko mugg 2-pack 20 cl utan öra svart/vit
  Färggranna muggar utan handtag, med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Tillverkade av stengods och tål både diskmaskin och mikro. Med de här kopparna sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko. Säljs i 2-pack.
 • Marimekko - Unikko Skål 50 cl Svart/Vit

  marimekko - unikko skål 50 cl svart/vit
  Färggrann skål med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här skålen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko.
 • Marimekko - Unikko Mugg 25 cl Svart/Vit

  marimekko - unikko mugg 25 cl svart/vit
  Unikko mugg från Marimekko. Muggen är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 25 cl. Perfekt till både kaffe, te och varm choklad. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Unikko Tallrik 20 cm Svart/Vit

  marimekko - unikko tallrik 20 cm svart/vit
  En färggrann assiett med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här skålen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller matcha med serien Oiva från Marimekko.
 • Marimekko - Unikko Skål 25 cl Svart/Vit

  marimekko - unikko skål 25 cl svart/vit
  Färggrann skål med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här skålen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko.
 • Marimekko - Unikko Tallrik 12x15 cm Svart/Vit

  marimekko - unikko tallrik 12x15 cm svart/vit
  Liten rektangulär tallrik med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Perfekt som assiett till förrätt eller dessert. Tillverkad av stengods och tål både diskmaskin och mikro. Med den här assietten sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko.
 • Marimekko - Räsymatto Tallrik 20,5 cm

  marimekko - räsymatto tallrik 20,5 cm
  Räsymatto tallrik från Marimekko och serien Oiva, formgiven av Sami Ruotsalainen. Mönstret är skapat av Maija Louekari 2009. Räsymatto betyder trasmatta på finska och det syns att det är just därifrån Maija fått inspiration med sina lekfulla runda prickar och snirklar.Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Oiva Kaffemugg 20 cl Vit

  marimekko - oiva kaffemugg 20 cl vit
  Mugg i klassiskt stilrent uttryck formgiven av Sami Ruotsalainen och ingår i Marimekkos porslinsserie Oiva. Muggen rymmer 20 cl och har en behändig storlek och form som är skön att kupa frusna händer om. Muggen är tillverkad i stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Upptäck fler artiklar från serien Oiva att mixa och matcha med ditt porslin för att skapa en personlig dukning.
 • Marimekko - Oiva Skål 50 cl

  marimekko - oiva skål 50 cl
  Djup skål som fungerar lika bra till frukosten som till soppan eller desserten. Skålen rymmer 50 cl och ingår i Marimekkos serie Oiva formgiven av Sami Ruotsalainen. Skålen är tillverkad i stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Matcha gärna med fler delar ur serien i klassiskt vitt eller kombinera med seriens mönstrade delar för att skapa din egna personliga dukning.
 • Marimekko - Unikko Skål 25 cl Beige/Vit

  marimekko - unikko skål 25 cl beige/vit
  Färggrann skål med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här skålen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko.
 • Marimekko - Unikko Mugg 40 cl Beige/Vit

  marimekko - unikko mugg 40 cl beige/vit
  Stor färggrann mugg med handtag, med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här muggen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko.
 • Marimekko - Tiiliskivi Tallrik 15x12 cm Sand

  marimekko - tiiliskivi tallrik 15x12 cm sand
  Snygg tallrikTiiliskivi från Marimekko. Tiiliskivi betyder tegel på finska vilket mönstret tydligt visar. Tallriken är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Användbar till mycket i sin nätta storlek. Från serien Oiva formgiven av Sami Ruotsalainen och mönstret designades av Armi Ratia 1952. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Unikko Suur Mugg 25cl 2-pack

  marimekko - unikko suur mugg 25cl 2-pack
  Muggar med motivet Suur Unikko som föreställer Maija Isolas vackra vallmoblomma ur Marimekkos porslinsserie Oiva. Muggarna rymmer 25 cl och har en lagom storlek med behändigt öra att hålla i. Muggen är tillverkad i stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys.Det blommiga Unikko mönstret uppkom redan 1964 i en tid då Marimekko mestadels jobbade med abstrakta tryck, Isola ändrade det i och med sina fina vallmoblommor och Unikko mönstret började produceras.
 • Marimekko - Kuusikossa Kaffekopp 20 cl

  marimekko - kuusikossa kaffekopp 20 cl
  Kuusikossa kaffemugg från Marimekko. Muggen har fina detaljer av granar i guld. Perfekt att servera rykande varma drycker i till dig själv eller till dina gäster. Muggens öra gör att du kan njuta av ditt varma kaffe, te eller choklad utan att hettan nuddar din hand. Det finska designhuset Marimekko har tillverkat sina populära produkter sedan 1952 och finns i hem världen över. Serien Kuusikossa är designad av Maija Louekari som startade sin karriär år 2003 genom att vinna en designtävling i vilken Marimekko var en av anordnarna. Muggen är tillverkad av stengods och bär på en tidlös design som gör att du kan plocka fram den i många år framöver! Kombinera gärna med andra föremål från samma serie för en enhetlig servering.
 • Marimekko - Oiva Elokuun Varjot Skål 1,5 L

  marimekko - oiva elokuun varjot skål 1,5 l
  Elokuun Varjot skål formgiven av Maija Louekari för Marimekko, tillverkad av brunt stengods med härligt grönskande dekor.Det livfulla Elokuun Varjot-mönstret skapat av Maija Louekari 2020 har fått sin inspiration ur hennes egna grönskande, vilda trädgård, kanske från en varm augustidag med tanke på att Elokuun Varjot betyder Augusti skuggor. Hela serien är som en hyllning till grönska, frihet och varma vindar.Ta bort klistermärket från produktens botten före användning. Klistermärket innehåller en liten mängd metall.
 • Marimekko - Oiva Alku Skål med Handtag 50 cl Beige/Blå

  marimekko - oiva alku skål med handtag 50 cl beige/blå
 • Marimekko - Oiva Alku Tallrik 20 cm Beige/Blå

  marimekko - oiva alku tallrik 20 cm beige/blå
 • Marimekko - Oiva Elokuun Varjot Skål med Lock 25 cl 2-pack Grön/Vit

  marimekko - oiva elokuun varjot skål med lock 25 cl 2-pack grön/vit
 • Marimekko - Oiva Elokuun Varjot Mugg 20 cl 2-pack Vit/Rosa/Grön

  marimekko - oiva elokuun varjot mugg 20 cl 2-pack vit/rosa/grön
 • Marimekko - Oiva Elokuun Varjot Tallrik 25 cm

  marimekko - oiva elokuun varjot tallrik 25 cm
 • Marimekko - Oiva Elokuun Varjot Mugg 25 cl Vit/Grön

  marimekko - oiva elokuun varjot mugg 25 cl vit/grön
 • Marimekko - Oiva Elokuun Varjot Mugg 40 cl Beige/Grön

  marimekko - oiva elokuun varjot mugg 40 cl beige/grön
 • Marimekko - Toiva Elokuun Varjot Tallrik 20 cm Beige/Grön

  marimekko - toiva elokuun varjot tallrik 20 cm beige/grön
 • Marimekko - Oiva/Karhuemo Mugg 2,5 dl

  marimekko - oiva/karhuemo mugg 2,5 dl
  Klassisk, stilrent formgiven mugg från Oiva-serien i en ny version. Muggen är tillverkad av vitt stengods och rymmer 2,5 dl. Mönstret Karhuemo (mamma björn) visar en björnmamma med sin unge.Ett sagolikt mönster av Aino-Maija Metsola, med grundelement som blommor och blad från mönstret ”Ruudut”.- Tål maskindisk- Tål mikrovågsugn- Tål ugn- Tål frys
 • Marimekko - Oiva/Karhuemo Tallrik 20 cm

  marimekko - oiva/karhuemo tallrik 20 cm
  Stilrent formgiven tallrik från Oiva-serien i en uppdaterad version. Tallriken är tillverkad i vitt stengods och tål maskindisk. Mönstret Karhuemo (mamma björn) visar en björnmamma med sin unge.Ett förtrollande mönster av Aino-Maija Metsola, med grundelement som blommor och blad hämtat från hennes bidrag till mönstret ”Ruudut”.- Tål maskindisk- Tål mikrovågsugn- Tål ugn- Tål frys
 • Marimekko - Oiva/Karhuemo Skål 4 dl

  marimekko - oiva/karhuemo skål 4 dl
  Vacker skål från Marimekkos Oiva-serie i ny upplaga. Skålen är tillverkad i vitt stengods och tål att maskindiskas. Mönstret som pryder insidan av skålen heter Karhuemo (mamma björn) och visar just, en björnmamma.Ett nästintill magiskt mönster av Aino-Maija Metsola, med grundelement som blommor och blad hämtat från hennes bidrag till mönstret ”Ruudut”.- Tål maskindisk- Tål mikrovågsugn- Tål ugn- Tål frys
 • Marimekko - Oiva/Ketunmarja Mugg utan öra 2 dl 2-pack

  marimekko - oiva/ketunmarja mugg utan öra 2 dl 2-pack
  Set med två muggar utan öra från Marimekko, i det magiska mönstret Ketunmarja. Njut av en kopp kaffe i denna vackert formgivna mugg från serien Oiva.Tillverkad i stengods, med en greppvänlig storlek på 7,5 cm i diameter och en volym på 2 dl.- Tål maskindisk, mikrovågsugn, frys och ugn
 • Marimekko - Oiva/Ketunmarja Mugg 2.5 dl

  marimekko - oiva/ketunmarja mugg 2.5 dl
  Njut av din favoritdryck från denna vackra kopp med öra från Marimekkos serie Oiva. Det förtrollande mönstret Ketunmarja gör att den tåls att glömma framme på köksbänken. Muggen är tillverkad i vitt stengods och rymmer 2,5 dl.Mönstret Ketunmarja är designat av Aino-Maija Metsola. I motivet syns en räv som smugit in i en trädgård i skymningen, samt små fåglar som sitter i en idegran
 • Marimekko - Unikko Mugg 25 cl Ralli

  marimekko - unikko mugg 25 cl ralli
  Unikko mugg från Marimekko. Muggen är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 25 cl. Perfekt till både kaffe, te och varm choklad. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Unikko Mugg 40 cl Ralli

  marimekko - unikko mugg 40 cl ralli
  Stor färggrann mugg med handtag, med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här muggen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko.
 • Marimekko - Unikko Mugg 40 cl Sky Blue/Vit

  marimekko - unikko mugg 40 cl sky blue/vit
  Stor färggrann mugg med handtag, med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här muggen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko.
 • Marimekko - Unikko Tallrik 20 cm Ralli

  marimekko - unikko tallrik 20 cm ralli
  En färggrann assiett med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här skålen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller matcha med serien Oiva från Marimekko.
 • Marimekko - Unikko Tallrik 13,5 cm Sky Blue/Vit

  marimekko - unikko tallrik 13,5 cm sky blue/vit
  Liten färggrann tallrik med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Perfekt som assiett till förrätt eller dessert. Tillverkad av stengods och tål både diskmaskin och mikro. Med den här assietten sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko.
 • Marimekko - Unikko Mugg 25 cl Sky Blue/Vit

  marimekko - unikko mugg 25 cl sky blue/vit
  Unikko mugg från Marimekko. Muggen är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 25 cl. Perfekt till både kaffe, te och varm choklad. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Unikko Mugg 2-pack 20 cl utan öra Sky Blue/Vit

  marimekko - unikko mugg 2-pack 20 cl utan öra sky blue/vit
  Färggranna muggar utan handtag, med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Tillverkade av stengods och tål både diskmaskin och mikro. Med de här kopparna sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko. Säljs i 2-pack.
 • Marimekko - Unikko Skål 25 cl Sky Blue/Vit

  marimekko - unikko skål 25 cl sky blue/vit
  Färggrann skål med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här skålen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko.
 • Marimekko - Tiiliskivi Mugg 25 cl Terra/Mörkgrön

  marimekko - tiiliskivi mugg 25 cl terra/mörkgrön
  Snygg kaffekopp Tiiliskivi från Marimekko. Tiiliskivi betyder tegel på finska vilket mönstret tydligt visar. Muggen är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 25 cl vilket är perfekt när du behöver en stor kopp kaffe. Passar så klart även för te eller varm choklad. Från serien Oiva formgiven av Sami Ruotsalainen och mönstret designades av Armi Ratia 1952. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Oiva/Unikko Mugg Utan Öra 20 cl Beige/Vit

  marimekko - oiva/unikko mugg utan öra 20 cl beige/vit
  Kaffemugg utan öra från Marimekkos serie Oiva, perfekt att kupa frusna händer om och krypa upp i soffan med din favoritdryck. Det storblommiga klassiska mönstret Unikko formgivet av Maija Isola ger muggen ett glatt uttryck och piggar upp vilken dukning som helst.Skålen är tillverkad i stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Matcha gärna med fler artiklar i mönstret Unikko eller kombinera med seriens både enfärgade och mönstrade delar och låt din personliga dukning växa fram.
 • Marimekko - Unikko Tallrik 13,5 cm Beige/Vit

  marimekko - unikko tallrik 13,5 cm beige/vit
  Liten färggrann tallrik med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Perfekt som assiett till förrätt eller dessert. Tillverkad av stengods och tål både diskmaskin och mikro. Med den här assietten sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko.
 • Marimekko - Musta Tamma Mugg 25cl

  marimekko - musta tamma mugg 25cl
  Mugg i klassiskt stilrent uttryck med Musta Tammas vackra mönster som ingår i Marimekkos porslinsserie Oiva. Muggen rymmer 25 cl och har en behändig storlek och form. Muggen är tillverkad i stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Komplettera med tallriken i samma mönster för att skapa en personlig dukning.Mönstret föreställer en stolt kuse bland små gula höbalar som utstrålar en oskyldig charm som är omöjligt att motstå. Marimekkos Musta Tamma eller svart märr på svenska, är sprungen från Maijas fantasi då hon som liten drömde om att springa fritt med vilda hästar i skogen. Maija som växte upp på en gård har under hela hennes karriär fortsatt visa upp mönster inspirerade av landsbygden. Maija skapade sitt mönster Musta Tamma år 1954.
 • Marimekko - Musta Tamma Mugg 2-pack

  marimekko - musta tamma mugg 2-pack
  Muggar med Musta Tammas mönster av den vackra hästen i Marimekkos porslinsserie Oiva. Muggarna rymmer 20 cl och har en behändig storlek och form som är skön att kupa frusna händer om. Muggen är tillverkad i stengods och tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Upptäck fler artiklar från serien Oiva att mixa och matcha med ditt porslin för att skapa en personlig dukning.Mönstret föreställer en stolt kuse bland små gula höbalar som utstrålar en oskyldig charm som är omöjligt att motstå. Marimekkos Musta Tamma eller svart märr på svenska, är sprungen från Maijas fantasi då hon som liten drömde om att springa fritt med vilda hästar i skogen. Maija som växte upp på en gård har under hela hennes karriär fortsatt skapa mönster inspirerade av landsbygden. Maija skapade sitt mönster Musta Tamma år 1954 dels för sig själv och dels för dottern Kristina.
 • Marimekko - Unikko Mugg 25 cl 2-pack Vit/Röd/Blå

  marimekko - unikko mugg 25 cl 2-pack vit/röd/blå
  Ett härligt set med två av Unikko mugg från Marimekko. Muggen är tillverkad av stengods och tål både diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 25 cl och är perfekt till både kaffe, te och varm choklad. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Oiva Gabriel Näkki Skål 3 L Grön/Vit

  marimekko - oiva gabriel näkki skål 3 l grön/vit
  Härligt stor skål från Marimekko, tillverkad i vitt stengods med det vackra Gabriel Näkki-mönstret.Gabriel Näkkis tryck är en vacker blandning av två Maija Isola-designer från olika decennier, effektfullt kombinerade. I mönstret harmoniserar stora former med frekventa ränder och skapar en vacker känsla av rörelse.Ta bort dekalen från produktens botten innan den tas i bruk. Klistermärket innehåller en liten mängd metall.
 • Marimekko - Oiva/Alku Skål 1,5 L Grön, Terra

  marimekko - oiva/alku skål 1,5 l grön, terra
  Serveringsskål från Marimekkos Oiva-serie. Tillverkad i brunt stengods som i denna upplaga pryds av ett vackert mönster designat av Maija Louekari. Ett riktigt konststycke på middagsbordet.Mönstret ”Alku” (start/början) med dess bön-liknande former representerar frön som växer till kraftfulla blommor.- Tål maskindisk- Tål ugn- Tål mikrovågsugn- Tål frys
 • Marimekko - Oiva Skål med handtag 5 dl Röd

  marimekko - oiva skål med handtag 5 dl röd
  Djup skål i stengods med röd glasering, ett varmt inbjudande kärl för den hemlagade måltiden. Skålen rymmer 50 cl och har två handtag så att du inte bränner dig.Skålen är en del av den uppskattade serien Oiva från Marimekko, formgiven av Sami Ruotsalainen.Passa gärna på att titta på övriga delar från serien och hitta fina kombinationer.- Tål diskmaskin, ugn, microvågsugn och frys.
 • Marimekko - Kuusikossa Tallrik 10x10 cm

  marimekko - kuusikossa tallrik 10x10 cm
  Liten fyrkantig tallrik med Kuusikossa mönstret från Marimekko. Passar perfekt till frukostmackan, förrätten eller desserten. Tillverkad av stengods, med detaljer av granar i guldfärg blir denna tallrik ett vackert inslag till alla sorters dukningar som aldrig går ur tiden. Det finska designhuset Marimekko har tillverkat sina populära produkter sedan 1952 och finns i hem världen över. Serien Kuusikossa är designad av Maija Louekari som startade sin karriär år 2003 genom att vinna en designtävling i vilken Marimekko var en av anordnarna.Bjud på en festlig måltid i juletid eller avnjut en härlig juldessert för dig själv! Kombinera gärna med andra produkter från serien för en enhetlig servis eller blanda med andra vackra mönster och färger från Marimekko.
 • Marimekko - Juhla Unikko 10x10 cm 2-pack

  marimekko - juhla unikko 10x10 cm 2-pack
  Ett 2-pack mindre tallrikar med det oemotståndliga Unikko mönstret från Marimekko. Duka fram frukostmackan, förrätten eller desserten på denna härliga tallrik - perfekt till både vardags och fest. Det blomstrande mönstret ger serveringen ett uttryck av kreativitet och livar upp i alla stunder.Det finska designhuset Marimekko har tillverkat sina originella mönster och färger sedan 1952 som hyllas världen över. Det blomstrande mönstret Unikko designade Maija Isola 1964 och är idag en av Marimekkos mest populära serie med en mängd olika föremål i olika färger. Tallrikarna är tillverkade av hållbart stengods. Kombinera gärna faten med andra delar från serien för en fulländad servis eller med andra mönster och färger från Marimekko.
 • Marimekko - Tiiliskivi Tallrik 15x12 cm Rödbrun

  marimekko - tiiliskivi tallrik 15x12 cm rödbrun
  Snygg tallrikTiiliskivi från Marimekko. Tiiliskivi betyder tegel på finska vilket mönstret tydligt visar. Tallriken är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Användbar till mycket i sin nätta storlek. Från serien Oiva formgiven av Sami Ruotsalainen och mönstret designades av Armi Ratia 1952. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Unikko Skål 50 cl Blå/Vit

  marimekko - unikko skål 50 cl blå/vit
  Färggrann skål med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här skålen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko.
 • Marimekko - Unikko Mugg 2-pack 20 cl utan öra Blå/Vit

  marimekko - unikko mugg 2-pack 20 cl utan öra blå/vit
  Färggranna muggar utan handtag, med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Tillverkade av stengods och tål både diskmaskin och mikro. Med de här kopparna sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko. Säljs i 2-pack.
 • Marimekko - Unikko Mugg 25 cl Blå/Vit

  marimekko - unikko mugg 25 cl blå/vit
  Unikko mugg från Marimekko. Muggen är tillverkad av stengods. Tål diskmaskin, mikrovågsugn och frys. Rymmer 25 cl. Perfekt till både kaffe, te och varm choklad. Skapa din egen favoritkombination genom att mixa och matcha tillsammans med andra delar ur Marimekkos sortiment.
 • Marimekko - Unikko Mugg 40 cl Blå/Vit

  marimekko - unikko mugg 40 cl blå/vit
  Stor färggrann mugg med handtag, med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här muggen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller bryt av med andra färgklickar från Marimekko.
 • Marimekko - Unikko Tallrik 20 cm Blå/Vit

  marimekko - unikko tallrik 20 cm blå/vit
  En färggrann assiett med klassiska mönstret Unikko, formgiven av Sami Ruotsalainen och Maija och Kristina Isola för Marimekko. Med den här skålen sätter du garanterat färg på dukningen. Kombinera gärna med andra artiklar från samma serie, eller matcha med serien Oiva från Marimekko.