Hemmässan
www.hemmassan.se

Glencairn glas

År 2006 fick Glencairn utmärkelsen The Queens Award för designen av deras härliga whiskyprovarglas. Bakom designen står flera framstående whiskyexperter som bidragit med sin kunskap kring hur ett glas ska designas för att lyfta whiskydrycker på bästa sätt.

Populärt inom Glencairn glas

 • Glencairn - Whiskyprovarglas 2-pack

  glencairn - whiskyprovarglas 2-pack
  Glencairn Whiskyglas designades 2005 av några av världens främsta whisyexperter. Den fina designen blev uppmärksammad 2006, då glaset vann The Queen's Award for Innovation, Storbritanniens högsta prestigepris för företag. Som världens officiella whiskyglas är Glencairn whiskyglas förstahandsvalet bland alla skotska och irländska destillerier.Glasen är tillverkade i fin kristall, och har en design som som förhöjer erfarenheten av whiskyn, med en avsmalnande topp som tillåter lättsamt smuttande och optimal nosing, samt en vid botten för en maximal färgupplevelse. Den tunga foten ger en bekväm passform, både för provning och drickning och fungerar som ett förstoringsglas för att uppehålla den med njutbara temperaturen av din whisky.
 • Glencairn - Whiskyglas 18 cl 6-pack

  glencairn - whiskyglas 18 cl 6-pack
  Lyxiga whiskyprovarglas från Glencairn. Detta är det ultimata whiskyglaset är perfekt för dig som vill känna extra doft och extra smak.Glaset smalnar av mot toppen gör det lätt att smutta på drycken. Den vida botten ger whiskyn en vacker färg. Den eleganta, lite tyngre foten ger dessutom glaset en bekväm och stabil känsla.
 • Glencairn - Copita Whiskyglas 17 cl 6-pack

  glencairn - copita whiskyglas 17 cl 6-pack
  En riktig multitalang! Whiskyprovarglasen från Glencairn är otroligt populära, och det av en anledning. Glasen passar inte bara till whisky, utan även, rom, avec eller varför inte som provsmakarglas till vin och öl? De tunna kristallglasen bidrar till en konstant, sofistikerad och neutral aromåtergivning.
 • Glencairn - Gin Goblet Ginglas 39 cl

  glencairn - gin goblet ginglas 39 cl
  Ett klassiskt och elegant ginglas från Glencairn. Ett måste för den som vill ta sin gin till nya nivåer. Glaset med sin gobletform är unikt framtaget för att förstärka upplevelsen av drycken. Designen gör att glaset håller sig kallt längre vilket i sin tur gör att isen inte smälter lika snabbt. På så sätt slipper då vattnig och blaskig dryck!

Fler tips på Glencairn glas

 • Glencairn - Whiskypaket med 2st Whiskyglas och Kanna på Ekbricka

  glencairn - whiskypaket med 2st whiskyglas och kanna på ekbricka
  Glencairns klassiska whiskyprovarglas med tillhörande handblåst kanna för vatten. Till det får du även en handgjord ekbricka för en elegant whiskyprovning. Det perfekta whiskysetet för den lite lyxiga upplevelsen hemma. Det klassiska Glencairnglaset består av en elegant kupa som smalnar av mot öppningen för att kunna uppvisa whiskyns aromer på bästa sätt. Den kraftiga bottnen ger en härlig stabilitet.
 • Glencairn - Gin Goblet Ginglas 39 cl 6-pack

  glencairn - gin goblet ginglas 39 cl 6-pack
  Vackra och funktionella ginglas i 6-pack från Glencairn. Ett måste för den som älskar gin! Glaset med sin gobletform är speciellt designat för att förstärka aromerna, smaken och upplevelsen av din gin. Utformningen gör att glaset håller sig kallt, vilket innebär att isen inte smälter i samma hastighet. Foten på glaset är dessutom designad för att värmen från handen ska hållas borta från innehållet. På så sätt slipper då vattnig och blaskig dryck!
 • Glencairn - Whiskyglas Handblåst 17 cl 6-pack

  glencairn - whiskyglas handblåst 17 cl 6-pack
  Ett handblåst, elegant whiskyprovarglas från Glencairn. Glaset är blåst för hand med ett smakfullt mönster för en traditionell och luxuös känsla. Det är utformat för att förstärka aromerna i whiskyn. Med sin stabila botten känns glaset stabilt i handen och maximerar dryckens färg.
 • Glencairn - Whiskyglas Handblåst 17 cl

  glencairn - whiskyglas handblåst 17 cl
  Ett handblåst whiskyprovarglas i klassisk design från Glencairn. Glaset är handblåst med ett vackert mönster för en klassisk och lyxig känsla. Det är utformat för att på allra bästa sätt, förstärka aromerna i whiskyn. Den kraftiga bottnen, ger ett stabilt intryck och likaså känsla.

3 goda skäl till att välja ett Glencairn whiskyprovarglas

 1. Formen på Glencairn-glaset är utformad för att man lätt ska kunna dofta på whiskyn. Den smala toppen och den breda basen ger en fokuserad doft, vilket gör det lättare att upptäcka subtila smaker och aromer i whiskydrycker.
 2. Glaset är gjort av kristall, vilket ger en ren och klar bild av färgen på whisky. Detta gör det lättare att bedöma kvaliteten och åldern på whiskyn i ett glencairnglas.
 3. Glencairn-glaset är enkel att hålla och använda. Glasets form gör det lätt att hålla i handen och svänga runt, vilket hjälper till att frigöra aromer och smaker.