Hemmässan
www.hemmassan.se

Manuella gräsklippare

Använd din muskelkraft, hjärta och lite flås för att klippa gräsmattan. Med en manuell handgräsklippare (handjagare) får du kondition samtidigt som du utför gräsklippningen.

Populärt inom manuella gräsklippare

 • Handklippare 540 NovoLette Silent

  handklippare 540 novolette silent
  Husqvarna Handklippare 540 NovoLette Silent Husqvarna Handklippare 540 med Novolette klippsystem är en unik handgräsklippare av friklippartyp, vilket reducerar rullmotståndet och ljudet till ett minimum.&hellip:
 • Gardena Cylinderklippare 330

  gardena cylinderklippare 330
  Gardena Cylinderklippare 330 GARDENA Cylindergräsklippare ger ett precist, golfbane-likt klippresultat och är helt miljövänlig. Med beröringsfria knivar blir ljudnivån mycket låg och gräsklipparen&hellip:
 • Friktionsfri handgräsklippare - klippbredd 46 cm - Handgräsklippare, Gräsklippare

  friktionsfri handgräsklippare - klippbredd 46 cm - handgräsklippare, gräsklippare
 • GARDENA Comfort Handgräsklippare 400 C

  gardena comfort handgräsklippare 400 c
  GARDENA Comfort Handgräsklippare 400 C Principen som har styrt utformningen av GARDENA Handgräsklippare 400 C är enkel: när du skjuter på rör sig både cylinder och bottenblad utan att röra varandra.&hellip:

Fler tips på manuella gräsklippare

Cylindergräsklippare

Den manuella gräsklipparen är uppbyggd som en cylinder med skär som roterar när du för gräsklipparen framåt. Man kan ställa höjden på knivarna för att den ska gå nära marken eller skära av grässtråna en bit upp.

För- och nackdelar med handjagare

Eftersom man får jobba med gräsklippningen för hand är det många som kallar den manuella gräsklipparen för Handjagare. Har man en liten gräsplätt är det ju billigast att skaffa sig en sådan.

Har du en stor gräsmatta blir en gräsklippning med handjagare ett motionspass. Om gräset är lätt fuktigt kommer det bli svårt att klippa med handjagaren. Grässtråna har då en tendens att lägga sig platt mot marken när du kör fram.