Hemmässan
www.hemmassan.se

Manuella gräsklippare

Använd din muskelkraft, hjärta och lite flås för att klippa gräsmattan. Med en manuell handgräsklippare (handjagare) får du kondition samtidigt som du utför gräsklippningen.

Populärt inom manuella gräsklippare

 • Handklippare 540 NovoLette Silent

  handklippare 540 novolette silent
  Husqvarna Handklippare 540 NovoLette Silent: Tyst, Effektiv och Bekväm Gräsklippning Husqvarna Handklippare 540 NovoLette Silent är en högkvalitativ handgräsklippare som erbjuder en exceptionellt&hellip:
 • Handgräsklippare - klippbredd 30 cm

  handgräsklippare - klippbredd 30 cm
 • Friktionsfri handgräsklippare - klippbredd 46 cm

  friktionsfri handgräsklippare - klippbredd 46 cm
 • Gardena Cylinderklippare 330

  gardena cylinderklippare 330
  Gardena Cylinderklippare 330: Perfektion i varje klippning! Sätt guldkant på din gräsmatta med Gardena Cylindergräsklippare 330. Den levererar enastående klippresultat, helt jämförbart med en professionell&hellip:

Fler tips på manuella gräsklippare

 • Handgräsklippare 54 NovoCut

  handgräsklippare 54 novocut
  Husqvarna Handgräsklippare 54 NovoCut: Tradition Möter Effektivitet Om du är på jakt efter en gräsklippare som kombinerar traditionell design med modern effektivitet, är Husqvarna 54 NovoCut handgräsklipparen&hellip:
 • Handgräsklippare - klippbredd 40 cm

  handgräsklippare - klippbredd 40 cm

Cylindergräsklippare

Den manuella gräsklipparen är uppbyggd som en cylinder med skär som roterar när du för gräsklipparen framåt. Man kan ställa höjden på knivarna för att den ska gå nära marken eller skära av grässtråna en bit upp.

För- och nackdelar med handjagare

Eftersom man får jobba med gräsklippningen för hand är det många som kallar den manuella gräsklipparen för Handjagare. Har man en liten gräsplätt är det ju billigast att skaffa sig en sådan.

Har du en stor gräsmatta blir en gräsklippning med handjagare ett motionspass. Om gräset är lätt fuktigt kommer det bli svårt att klippa med handjagaren. Grässtråna har då en tendens att lägga sig platt mot marken när du kör fram.