Hemmässan
www.hemmassan.se

Svarta växthus

Det finns några olika färger på växthus och deras stommar. En färg som flera efterfrågar specifikt är svart. I den här guiden går vi igenom flera exempel på både fristående svarta växthus och väggväxthus med svartfärgad stomme.

Svarta växthuset passar bra in de flesta trädgårdar och det är en tidlös design som anses vara stilrent. Speciellt snyggt blir det om du har byggt en mur på cirka en meter i höjd och ovanpå det bygger växthuset. Den svarta färgen på växthusets stomme ger en snygg kontrast till det bruna teglet i muren.

8 växthus i svart färg

Svart växthus mot en vägg

Genom att bygga upp växthuset mot en husvägg får man mycket god värmeeffektivet. Speciellt varmt blir det dessutom om husväggen är målad i svart. Men i ett väggväxthus blir det tillräckligt varmt mot andra husfärger också. Här följer nu några bilder på den här typen av odlingshus och priset man får betala online idag.

Orangeri i svart

Orangeri i svart färg

Vill du kombinera växthus och odling med ett skönt uterum i trädgården kan ett orangeri vara din bästa lösning. Där finns det också husstommar i svart att välja på. Exemplet du ser på bilden här ovanför är från Infloria och det är 13 m2 format som en sexkant. Se aktuellt pris och fler bilder här.