Hemmässan
www.hemmassan.se

Svarta växthus

Det finns några olika färger på växthus och deras stommar. En färg som flera efterfrågar specifikt är svart. I den här guiden går vi igenom flera exempel på både fristående svarta växthus och väggväxthus med svartfärgad stomme.

Svarta växthuset passar bra in de flesta trädgårdar och det är en tidlös design som anses vara stilrent. Speciellt snyggt blir det om du har byggt en mur på cirka en meter i höjd och ovanpå det bygger växthuset. Den svarta färgen på växthusets stomme ger en snygg kontrast till det bruna teglet i muren.

8 växthus i svart färg

 • Halls Växthus Popular 86 m/4 mm Poly 5m² Svart

  halls växthus popular 86 m/4 mm poly 5m² svart
 • Vitavia Växthus Cassandra 9900 Svart & Glas

  vitavia växthus cassandra 9900 svart & glas
 • Vitavia Växthus Cassandra 11500 Svart & Glas

  vitavia växthus cassandra 11500 svart & glas
 • Vitavia Växthus Diana 9,9 kvm Svart Glas

  vitavia växthus diana 9,9 kvm svart glas
 • Minidrivhus stor, svart

  minidrivhus stor, svart
  Stort miniväxthus med hög kupa i stabil kvalitet.
 • Miniväxthus med två luckor 4mm säkerhetsglas Svart

  miniväxthus med två luckor 4mm säkerhetsglas svart
  Miniväxthus med 2 öppningsbara luckor Går du med odlingsdrömmar? Detta miniväxthus passar utmärkt för den lilla trädgården eller kolonilotten. Med sina mått på 177 x 87 x 70 cm erbjuder detta behändiga drivhus mycket odlingsutrymme på liten yta och har två öppningsbara luckor för att skapa ett perfekt odlingsklimat. Väggar av 4 mm säkerhetsglas Miniväxthusets väggar och tak består av 4 mm säkerhetsglas. Fördelen med att välja ett alternativ med säkerhetsglas är att det är fem gånger starkare än vanligt glas och tål därför stötar och snabba temperaturväxlingar mycket bättre. Genom att välja ett tjockare glas bibehålls värmen mycket bättre inuti växthuset och ger dina växter bättre förutsättningar att gro och växa sig stora. Många andra växthus på marknaden består av endast 3 mm tjockt säkerhetsglas. Stabil konstruktion lämplig för svensk klimat Stommen på detta växthus är tillverkat av 1-2 mm tjock pulverlackerad aluminium i en trendig svart färg. De bärande delarna är hela 2 mm tjocka medan de dekorativa delarna är 1 mm tjocka. Många billiga växthus på marknaden är tillverkade i tunnare aluminiumstomme med sämre hållbarhet för vind och snö. Ofta 1,0-1,2 mm tjocklek för att kunna hålla nere priset, så ta reda på tjockleken före köp. Tack vare sin förmåga att bibehålla värmen bildas ett behagligt klimat i växthuset som gör att du kan få fullvuxna odlingar oavsett årstid. Låga priser utan mellanhänder Liknande växthus av samma kvalitet på material och konstruktion kostar vanligtvis 50-70 % mer i andra butiker. Vi kan hålla lägre priser än andra butiker eftersom vi köper i stor kvantitet direkt från tillverkande fabrik utan fördyrande mellanhänder, samtidigt som vi håller låga egna marginaler. Detta gör att vi kan pressa priset maximalt till dig som konsument, utan att tumma på kvaliteten.
 • Vitavia Växthus Diana 6,7 kvm Svart Glas

  vitavia växthus diana 6,7 kvm svart glas
 • Växthus Jupiter med härdat glas - 12,8 m² - svart

  växthus jupiter med härdat glas - 12,8 m² - svart

Svart växthus mot en vägg

Genom att bygga upp växthuset mot en husvägg får man mycket god värmeeffektivet. Speciellt varmt blir det dessutom om husväggen är målad i svart. Men i ett väggväxthus blir det tillräckligt varmt mot andra husfärger också. Här följer nu några bilder på den här typen av odlingshus och priset man får betala online idag.

Orangeri i svart

Orangeri i svart färg

Vill du kombinera växthus och odling med ett skönt uterum i trädgården kan ett orangeri vara din bästa lösning. Där finns det också husstommar i svart att välja på. Exemplet du ser på bilden här ovanför är från Infloria och det är 13 m2 format som en sexkant. Se aktuellt pris och fler bilder här.